sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Taiteilijaelämää

Syksyllä ilmestyvä kirja on siinä vaiheessa, että odotan taittoa ja kantta tarkistettavaksi. Suurin piirtein tiedän jo, mitä on tulossa. Aina sieltä kuitenkin jotain huomautettavaa löytyy, vaikka kustantaja kuinka tekisi hommansa taiten.

Pistän poikkeuksellisesti FB-päivitykseni korjaamattomana tähän:

En halunnut käyttää kaverikontakteja, kun ajattelin että hyvä moraalimielessä kysyä taiteilijalta, että OK käyttää hänen biisinsä nimeä seuraavan kirjan nimenä. (Vrt. Noustiin kellareista). Lähetin virallisen FB-sivun kautta viestin, toisen ja kolmannen - ei vastausta. En tiedä kuka siellä säätää. Sitten katsoin netistä taiteilijan viralliset www-sivut. Siellä oli erikseen henkilö, jonka kautta menee haastattelut - ja henkilö jonka kautta menee keikkapyynnöt. Pistin molempiin sähköpostin, toisen ja kolmannen - ei vastausta. Antaa olla, se jätkä on lainannut Günter Grassiltakin lupaa kysymättä kirjan nimeä hittibiisiin - ja kansanlaulusta ja Dylan-käännöksestä ottanut näitä nimiä. Ei kukaan oo urputtanut. Nyt sit tallustelin Porissa viisi minuuttia ja se tyyppi tuli vastaan. Esitin asiani ja sain myöntävän vastauksen: "Ilman muuta asia OK". Mihin vittuun tarvitaan välikäsiä - kysyn vaan! Seuraavassa kadunkulmassa halasin Anu Laitilaa.

Olin Porissa Jazzkadun lavalla keskustelemassa ja esittämässä runoja. Jenni Haukio juonsi tilaisuuden ja esitti kysymykset. Hän reagoi hyvin keskustelun kulkuun. Tilaisuus oli osa massiivisiin mittoihin kasvanutta SuomiAreenaa. Liki 60 000 kuulijaa kävi viikon aikana eri tilaisuuksissa.

Majapaikka oli kiven takana. Onnistuin kuitenkin vuokraamaan viikonlopuksi yksiön, jossa ei ollut sähköjä, verhoja tai sänkyä. Nyt on selkä kipeä lattialla nukkumisesta. Tätä on mun rock’n roll!



Ei kommentteja: