maanantai 10. kesäkuuta 2013

London calling


Kahdeksan päivää Lontoossa. Vastoin joitakin ennakkotietoja en siis ollut keikalla Annikki Off -tapahtumassa Tampereella. Ohjelmatiedoissa mainitun esiintymiseni aikaan join pussikaljaa Soho Gardenissa, Lontoon sydämessä. Kulman takana oli erinomainen Foyles-kirjakauppa viidessä kerroksessa. Kirja ei siis ole vielä kuollut.

Matkani aikana Haitin runoista oli ilmestynyt arvostelu ainakin Parnassossa. Lisäksi Voima-lehdessä Tommi Parkko analysoi yhden kokoelman runoista – varsin osuvasti.

Tässä vähän tietoa tulevista keikoista:

20.7. Ilmiö-festivaali Turussa. (keikan luonne tarkentuu lähempänä ajankohtaa)

28.8. Helsinki

7.9. Helsinki

5.10. Turku

16.11. Turku

Allakassa on siis vielä mukavasti tilaa, jää aikaa kirjoittamiselle. Syksyllä onkin tarkoitus kirjoittaa neljä kuukautta putkeen, katsotaan mitä syntyy.

Mainitsemassani Soho Gardenissa muuten kirjoitin ensimmäisen säilyttämisen arvoisen runoluonnoksen Haitin jälkeen. Sen nimi on yksinkertaisesti Soho Garden. Valmis teksti se ei vielä ole, mutta läheltä liippaa. Jotenkin nautin sen kirjoittamisesta: tölkki olutta vieressä puistonpenkillä, porukkaa ruohikolla pitkin poikin – monia eri kansallisuuksia. Liikemiehet pikkutakeissa pelasivat pingistä, sikhit puhuivat työhaalareissa kännyköihin, turistit pitivät kiinni kameroistaan.

Minun kamerani oli ruutuvihko ja kuulakärkikynä.


Ei kommentteja: