keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Vaimoni sukkahousut, Jenni Haukio ja Tulenkantajien kirjakauppaSain puhelun, jossa kysyttiin: ”Oletko esiintynyt Tampereella Jenni Haukion sukkahousut
päässä?”

Vastasin rehellisesti, etten ole. Olen kyllä takavuosina ollut useilla keikoilla Isoa-Britanniaa myöten tasavaltamme ensimmäisen naisen kanssa, mutta se oli aikaa ennen Jenni Haukion avioitumista Sauli Niinistön kanssa. En ainakaan muista, että olisin koskaan vetänyt Jennin sukkahousuja päähäni.

Nyt nuo runokeikoilla silloin tällöin käyttämäni mustat sukkahousut on lahjoitettu Tulenkantajien kirjakaupan kirjailijamuseoon Tampereella. Lahjoitus tapahtui perjantaina 26.4.2013 runokeikan alkajaisiksi, kustantajani ja Tulenkantajien kirjakaupan nuorempi isäntä Ville Hytönen otti sukkahousut juhlallisesti vastaan. Ville myös kyseli sukkahousujen historiasta.

Annoin samana päivänä Tampereen yliopiston omalle radiokanavalle Radio Moreenille haastattelun yhdessä Kai Kyösti Kaukovallan kanssa. Hän on vanha undergroundmies Tampereelta ja Turusta. Kyllä, hän on vaikuttanut molemmissa päätyäkseen lopulta Hämeenlinnaan Pinellan puistikkoon. Ohjelma tulee ulos tällä tietoa keskiviikkona 8.5. ja on kuultavissa myös internetin välityksellä.

Tampereella oli vielä kolmaskin keikka samana päivänä äidinkielenopettajille, ei ihme että illalla oli jo takki vähän tyhjä.

Tulevista keikoista mainittakoon 15.5. kotikulmilla Nummen kirjastossa oleva esiintyminen, joka on samalla Voodoo-runokiertueen päätöskeikka. Luen matskua Haitin runoista.

Samalla viikolla on perjantaina 17.5. esiintyminen Helsingin Kalliossa Laitapuolen lauluja II -tapahtumassa. Sekä heti perään Kulttuurivihkojen 40-vuotisjuhlassa Ravintola Pianossa. Ulkoministeri Erkki Tuomioja pitää juhlapuheen.

Seuraavalla viikolla keskiviikkona 22.5. olen mukana Kulttuurivihkojen 40-vuotisjuhlakiertueen paneelikeskustelussa Turun Kirjakahvilassa. Aiheena on ”Paloiko Turku – tuliko taide?” Siinä vedetään vielä kerran yhteen Turun kulttuuripääkaupunkivuosi 2011 – jäikö jäljelle muuta kuin Logomo? 


Ei kommentteja: