keskiviikko 6. syyskuuta 2017

Anja, Anna, Jenni ja mä

Kirjoja pitäisi myydä tai kohta niitä ei enää julkaista!

Ei kirja missään kriisissä ole, kirjakauppojen ja kirjastojen sisäänostot ovat. Kun 1970-luvulla joku Erno Paasilinna sai epäkaupallisten teostensa varjossa kirjoittaa rauhassa (kirjastot hankkivat kirjailijan teoksia aina sen 500 kappaletta, mikä riitti kustantajalle), tuli vaikutelma: siinä on julkisuutta välttelevä oikea kirjailija.

Paskat! Kustantaja hoiti kirjailijan mainostamisen ja kuvat kirjallisuuslehtiin. Nyt taistelu palstamillimetreistä on veristä! Oli ehkä ennenkin, mutta taistelun hoitivat edusmiehet. Nyt kirjailijan on tultava kadulle (lue: kirjamessuille, jos pyydetään! Kirjakauppoihin, jos pyydetään!)...

Jenni Haukio pyysi. Olen puhumassa runoudesta valtakunnan ykkösnaisen ja Anja Salokanteleen kanssa Turun Kirjamessujen Auditoriossa lauantaina klo 11.55–12.40. Anna Kortelainen haastattelee. Auditorioon tulee taatusti väkeä – olen sekä iloinen että ylpeä kunniasta olla tapahtumassa!

Minulle syksyn tärkein juttu on kuitenkin Suomi-trilogian päätösromaanin Kuumat raiteet (Robustos) ilmestyminen. Kirja on jämähtänyt painoon, mutta tulee kyllä ulos ennen messuja!

Pienkustantajat taistelevat olemassaolostaan, varmaan isotkin talot, mutta niissä katto on sen verran korkealla, että pienet pihaukset eivät kuulu ulospäin.

Kuumat raiteet on tilattavissa ennakkoon linkistä. Hinta on kuluttajaystävällinen. Ugh!


Turun Hannunniitussa 6.9.20176 kommenttia:

Prospero kirjoitti...

Ei kirjailijan ole pakko tulla yhtään mihinkään. Riittää kun kirjoittaa tarpeeksi hyvin - ja pysyy hengissä. Vai oletko nähnyt Juha Seppälän "kadulla"?

Yt,
Lassi kämäri

Tapani Kinnunen kirjoitti...

Siinäpä hyvä ohjenuora itse kullekin!

Juha Seppälästä en tiedä, en seuraa hänen elämäänsä kirjojen ulkopuolella.

Tapani

Prospero kirjoitti...

Ei seuraa kukaan muukaan. Arvaa miksi?

Tapani Kinnunen kirjoitti...

Olet väärässä, tiedän tyyppejä, jotka seuraavat Seppälän tekemisiä hyvinkin tarkasti.

Keskustelun perusteella Lassi kuuluu siihen ryhmään. Toki mulla on tuttuja, jotka käy juopottelemassa sen kanssa - tai ainakin aikaisemmin kävivät.

Itse käyn Porissa vain runokeikoilla, se on paha mesta. Kerran runoilijoita uhkailtiin kirveellä - se tosin osoittautui sittemmin teatterikirveeksi (terä taipuisaa muovia). Uhkailija oli sekaisin, se ei tajunnut, että vaikka sillä kirveellä kuinka lyö, toinen ei kuole.

Prospero kirjoitti...

Miten Seppälän tekemisiä voi seurata tarkasti?

Tapani, elät äärimmäisen vaarallista elämää. Ehkä kirjoitat siitä runon?

Tapani Kinnunen kirjoitti...

Vastaus Lassin kysymykseen: Norppakameralla.