maanantai 16. maaliskuuta 2015

Kustannussopimus ja uima-allasbileet

Allekirjoitin kustannussopimuksen Robustoksen kanssa romaanitrilogian kakkososasta. Kyseessä on itsenäinen jatko Noustiin kellareista -romaanille. Teoksen nimi on tiedossa, samoin ilmestymisajankohta. Palaan niihin, kun aika on kypsä.

Vatsaelinkirurgian erikoislääkäri antoi luvan käydä uimassa ja matkustaa. Ostin saman tien äkkilähdön Kanarian saarille – ja olin siellä myrskyisän meren rannalla muutamaa päivää myöhemmin. Katselin punaisia ja sinisiä papukaijoja palmupuissa. Uin uima-altaan lämmittämättömässä vedessä ja nautin drinkkejä. Puerto de la Cruz on mahtava paikka!

Viime viikonloppu vierähti Suomen Kirjailijayhdistysten Talvipäivillä Seinäjoella. En minä Etelä-Pohjanmaastakaan keksi mitään negatiivista kerrottavaa. Alvar Aallon jalanjälkiä pitäisi jokaisen kirjailijan hetki kulkea. Hänessä yhdistyivät paikallisuus ja kansainvälisyys mitä parhaimmalla tavalla. Kuljin ns. Aalto-kierroksen Seinäjoen keskustassa. Alvar oli sieltä päin kotoisin (s. 1898 Kuortane), vaikka jotkut liittävät hänen nimensä ennen kaikkea Jyväskylään.


Palailen pikku hiljaa esiintymislavoille. Olen sopinut kahdesta keikasta – toinen on Turussa ja toinen ulkomailla. Kirjoittaminen on kuitenkin tällä hetkellä sydäntäni lähempänä. 

Ei kommentteja: