perjantai 16. elokuuta 2013

Kaljalla Harrin kanssa


Tänään en kirjoita tarinaa eteenpäin. Myöskään yhtään runon aihiota ei ole syntynyt, en ole edes yrittänyt. Runot syntyvät hyvin luontevasti, jos ovat syntyäkseen. Yritän olla kirjoittamatta niitä, kirjoitan vain kun joku lause alkaa takoa päässäni, eikä siitä pääse eroon kuin laittamalla se säkeiksi.

Eilen meni huikan puolelle, Turussa oli Taiteiden yö ja olin sopinut oluesta kovasti arvostamani kollegan kanssa. Join sitten Unicumia oluen kanssa tyhjään vatsaan, alokasmainen virhe, puolustuksekseni on sanottava, että lähdin liikkeelle niin sanotusti suorilta jaloilta vähän etuajassa.

Kävimme myös Mantun Grillillä, tuolla Reijo Mäen tunnetuksi tekemällä snagarilla Seurusteluravintola Uuden Apteekin alapuolella. Söin lihapiirakan höyrymakkaralla ja katselin Aurajokea. Kollega istui vieressäni penkillä ja söi omaa annostaan, olikohan makkaraperunat majoneesilla?

Hetkeä aikaisemmin olimme istuneet Pikku Havannan terassilla, kun frendini halusi ostaa sikareita. Itse olen lopettanut kaikenlaiset polttamiset. Katselimme vastapäisen leluliikkeen ikkunoihin, niistä heijastuivat karut kuvajaisemme. Tarkemmin katsottuamme tajusimme, että siinä olivatkin pizzakeisari Dennis Rafkin ja arkkitehtikeisari Benito Casagrande. Siitä ovesta ei eilen yksikään lapsi taatusti mahtunut ostoksille.

Kertoilin kollegalle meneillään olevista hankkeistani. Hän kannusti minua säilyttämään ihan alkutekijöissään olevassa tarinassani henkilöiden oikeat nimet. En ole varma muistanko kaikkien nimet oikein – ja toisaalta ei kiinnosta joutua raastupaan. Toistaiseksi nimet ovat suurin piirtein kohdallaan, se helpottaa kirjoittamista. Jälkeenpäin ne on helppo sitten muuttaa, jos katson aiheelliseksi.

Ei kommentteja: