sunnuntai 14. tammikuuta 2024

Säpinää Oopperan grillillä

Oopperan grilli jysähti painosta. 51 uutta runoa, Suonna Konosen ansiokas esipuhe ja Juho Juntusen kansitaide. Dynamiittia on käsiteltävä varovasti, muuten räjähtää. Sama runojen kanssa. Kokoelma on neljän vuoden työni.


Kustantaja on pistänyt valtaosan lehdistökappaleista liikkeelle. Jos joku tuntee jääneensä ilman, kannattaa ottaa viipymättä yhteys Enostone Kustannuksen Kalle Niinikankaaseen. Ketään ei tarkoituksella sorsita.


On vaikea kuvata tunteita, joita valmiin kirjan pitäminen kädessä herättää. Runoihin on puristettu verta, hikeä ja kyyneleitä, runoihin on puristettu kirjoittajansa sielu.


Nyt tuo kaikki on vapaata riistaa lukijoille ja arvostelijoille. Niin sen pitääkin olla. Runot elävät julkaisemisen jälkeen omaa elämäänsä.

 



18.2.2024 julkaistaan Oopperan grillin äänikirja. Luen kaikki kokoelman runot itse. Suonna Kononen lukee esipuheensa ja kansitaiteilija Juho Juntunen kaikki kansitekstit. Idean kustantaja sai unessa. Se oli niin hullu, että se katsottiin toteuttamisen arvoiseksi. Minä ja Kononen äänitimme osuutemme Espoossa Juha Raution kotistudiossa. Juho Juntunen hoiti hommansa Tampereella.     


Äänikirjan tuottajaksi nimesimme leikkisästi Raution Oiva-koiran, tuon aurinkolasit päässä sikariaan tupruttelevan walesin corgin.

 



Lauantaina 17.2.2024 on Tekstin talolla (Lintulahdenkatu 3, Helsinki) Enostonen juhlat. Kustantamo täyttää 25 vuotta, samalla juhlimme kevään kirjoja, kustantamon tupaantuliaisia ja Kallen vuosi sitten unohtuneita 50-vuotissyntymäpäiviä.


16.3.2024 on Oopperan grillin Tampereen-julkkarit Vastavirta-klubin (Pispalan valtatie 39) yläkerrassa. Stagella lisäkseni Arto Lappi, Eze Eskelinen ja Hanna Hysch! Seremoniamestarina Artemis Kelosaari


23.3.2024 on Oopperan grillin Jyväskylän-julkkarit Vakiopaineessa (Kauppakatu 6). Sähköklubilla mukana myös Tuija Välipakka, Maria Matinmikko & J.Koho sekä Janeveera.


13.4.2024 on Oopperan grillin Joensuun-julkkarit Sointulassa (Kirkkokatu 22). Mukana meiningissä Suonna Kononen. 


23.5.2024 Turku. TS Kirja -klubi. Maija Vilkkumaan kanssa.


https://enostone.myshopify.com/products/kinnunen-tapani-br-oopperan-grilli  



(Turun Hannunniitussa 14.1.2024) 

 

 

Ei kommentteja: