lauantai 20. tammikuuta 2018

”Silkkaa punkkia joka rivi”

Tapani Kinnunen Kuumat raiteet (Robustos)

Ja sitten on käsillä Kinnusen trilogian viimeinen osa, aika lailla odotettukin sellainen. Sen kummemmin en käy juonta möläyttelemään, mutta kerronta on hienoa ja elämälle maistuvaa ja monessa kohtaa itselläni tulvivat mieleen liki 40 vuotta vanhat näkymät ja tunnelmat. Kirjan alussa ollaan lapsuuden ja varhaisnuoruuden ajassa, josta sujuvasti edetään monien herkullisten tapahtumien siivittämänä jos jonkinlaisiin sekoiluihin ja huomaamatta ns. täyskasvuisten maailmaan. Vapaakaupunki Christianiat, Viron reissut ja kohtaaminen Jouni Mömmön kanssa ovat murto-osa tätä hyvän tuulen iloittelua ja välillä naurattaa jopa ääneen. Se on ollut aika harvinainen ilmiö viime aikojen lukutuokioissa. Ostakaa tämä tai mielellään koko trilogia. Silkkaa punkkia joka rivi! Vaikea olisi kuvitella Hra Kinnusta joissain Finlandia-juhlallisuuksissa tai vastaavissa paskantärkeissä pönötystilaisuuksissa. Ja tämä laskettakoon ylitsevuotavan suureksi kehuksi! robustos.fi (Janza Jäppinen)

***

Yllä kokonaisuudessaan arvio Toinen Vaihtoehto -punklehden tuoreimmasta numerosta (#259). Janza Jäppinen on tehnyt uskollista työtä ja kirjoittanut arvostelun jokaisesta Suomi-trilogiani romaanista punkin arvostetuimpaan kotimaiseen julkaisuun. *** 

Poistun kirjailijankammiostani seuraavan kerran yleisön eteen 10.3.2018. Esiinnyn yksityistilaisuudessa Helsingissä yhdessä nuoruudentuttuni Tipi Haapalan kanssa. Minä esitän runoja, Tipi soittaa busukia.

Tipin kanssa reissattiin 1980-luvun lopulla Lontoossa, muistan vieläkin kuinka kartat repeilivät, kun meillä oli erimielisyyksiä lyhimmästä reitistä hotellille. Minä lähdin vasemmalle, Tipi oikealle. Tunnin kuluttua saavuimme yhtä aikaa hotellin eteen. Vähänkö nauratti!

*** 

Kuumat raiteet -kirjaani on vielä saatavana kustantajalta. On hienoa, että ihmiset tajuavat tilata teosta, jotta niitä on varaa julkaista lisää. Minä kirjoitan.Turun Hannunniitussa 20.1.2018 

Ei kommentteja: