sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Voittajat ja häviäjät

Alkajaisiksi onnittelut Finlandia-palkintoraadille hienoista ehdokasvalinnoista. Emma Puikkonen ja Jukka Viikilä tulivat mustina hevosina kilpailuun mukaan.

Saman tien alkoi itkeminen ”Turun mafia jyrää”. Hah, melkein sitä unohtaa että kirjallista elämää on Helsingin ulkopuolellakin. Pitäisi parkaista ”Helsingin mafia jyrää”, sillä puolet ehdokkaista asuu Stadissa.

Humoristista on myös seurata parin itkupillin touhuja, kun selvisi etteivät he ole tuossa vuotuisessa kirjallisessa missikilpailussa mukana. Turussa tuommoiset vedetään pari kertaa Aurajoessa förin kölin alta, niin lähtee pahimmat ähkyt.

Annoin kolmesivuisen haastattelun kirjallisuuslehteen. Se ilmestyy joulukuun alussa. On helppo avautua vaikeistakin asioista, kun toimittaja on tehnyt hyvät taustatyöt – esimerkiksi tutustumalla etukäteen kirjalliseen tuotantoon.

Arvosteluja Ranskalaisesta suudelmasta (Savukeidas 2016) on tietooni tullut Turun Sanomista, Karjalaisesta, Kauppalehti Optiosta… lisää on tulossa, pikkulinnut laulavat.

Lisäksi mielenkiintoisia juttuja kokoelmasta on ilmestynyt nettijulkaisuihin. Mainittakoon tässä Teemu Helteen kirjallinen blogi:



Turun Hannunniitussa 6.11.2016



Ei kommentteja: